Avon Mark Strobing Duo



Avon Mark Strobing Duo mi je stigao u poslednjem Avon paketiću, a čemu je tačno namijenjen i kako se pokazao na djelu, pročitajte u nastavku.



-Prvo da razjasnimo, "strobing" je tehnika kojom se dijelovi lica koje želite istaknuti posvjetljuju korištenjem hajlajtera. To obično budu vrhovi jagodica, luk ispod obrve, unutrašnji ugao oka, vrh nosa, brada, itd... Naravno, dio koji ćete dodatno istaknuti u velikom dijelu zavisi i od vašeg oblika lica.

Avon Mark Strobing Duo, kao i većina Avon proizvoda dolazi u kartonskoj ambalaži na kojoj su ispisane sve one generalije koje bi vas mogle zanimati. Sastojci (slika ispod), gramaža (8g), rok trajanja i sl.


Sam proizvod dolazi u crnom plastičnom pakovanju sa bijelim čepovima sa obe strane. Na jednoj strani se nalazi tamniji dio, a na drugoj svjetliji - hajlajter. Tamniji dio u ovom slučaju ne služi za konturisanje, jer nije riječ o mat proizvodu sa kojim bi stvarali sjenke na licu, već kako bi u kompletu sa hajlajterom istakli, posvijetlili, oblikovali određene dijelove lica.



Tamnija strana stika je topla šimerasta smeđa sa blagim primjesama roze boje što je čini idealnom za rumenilo, a može poslužiti čak i kao ruž. Šimer u njoj je jako suptilan kada se izblenda, daje onaj zdravi bronzani sjaj licu. Ravnomjerno se nanosi na lice, i lako se blenda blenderom ili nekim čvršćim ravno rezanim kistom. Korištenje običnog kista za rumenilo ili puder bi moglo razmazati proizvod i napraviti ružne fleke po licu.
Iako je nijansa dosta tamna, odgovara i osobama sa svijetlim tenom jer uopšte nije tako intenzivna kada se izblenda.


Svjetlija strana stika sadrži nešto krupniji, zlatni šimer, koji se, za razliku od ovoga iz tamnijeg dijela, osjeti prilikom nanošenja na lice. Ova strana stika mi je manje omiljena, jer ima nešto lošiju formulu, neravnomjerno se nanosi i dosta brže troši od tamnije strane.
Ali, i uprkos krupnijem šimeru, na licu nije toliko primjetan. Možda se čak i za moj ukus premalo primjeti, iako ja nisam neki ljubitelj ovih šljaštećih lica koja su trenutno u trendu.


Ispod na slici možete vidjeti swatcheve, i kako igleda na licu. Ja sam ga koristila za isticanje jagodica, najčešće, pa sam to i slikala. Rekla bih da je za tu namjenu i najpraktičniji, jer je sama površina stika prevelika za nanošenje ispod obrva npr., što zahtjeva korištenje nekog kista i "dodatne opreme" koja mi narušava koncept praktičnosti ovog stika, zbog čega ga i koristim dobar dio ovog ljeta.



Kako je u pitanju kremasti proizvod, za očekivati je da na licu ne ostaje baš dugo, pogotovo na temperaturama kakve su bile ovog ljeta. Ali ipak može da izdrži na licu nekih 5-6h. Nanosila sam ga direktno na tečni puder, pa prilikom setovanja ostatka šminke prelazila kistom sa mrvicom pudera u prahu kako bih ga  malo fiksirala a da ipak "ne ubijem" taj sjaj. 

Jeste li Vi probali Avon Strobing Duo? Ili možda nešto slično od nekog drugog brenda? Volite li multifunkcionalne proizvode?



Hvala na posjeti ;).


*PR uzorak

2 comments

  1. I have to look up for this duo product in our country. It seems good!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I beleive it's available in your country, too. Avon products are pretty much the same all around the world.
      And yes, it's good. I love the effect it gives, and it's super easy to use.

      Delete