Maybelline -The Rock Nudes


Danas vam pišem o Maybelline The Rock Nudes paleti koju imam već sigurno više od pola godine i uprkos nekim nedostacima vrlo često koristim, pa ako vas zanima šta to volim a šta ne kod ove palete, nastavite čitati.


Maybelline The Rock Nudes paleta se sastoji od dvanaest nijansi sjenila i teži svega 9.6g. Dolazi u crnom plastičnom pakovanju, prilično laganom i rekla bih osjetljivom. Poklopac je mat i po njemu vrlo lako ostaju tragovi prstiju dok se šminkate, ali se isto tako lako skinu. Na pozadini su ispisani sastojci, gramaža i kratki savjeti o kombinovanju sjenila. Piše da možete iskombinovati sjenila na 13 načina a ja bih rekla da može i mnogo više.  


Unutra se, kao što rekoh, nalazi 12 sjenila i aplikator koji sam zaboravila uslikati a kasnije izgubila. Uglavnom, sa jedne strane je spužvast a sa druge četkica koja nije baš upotrebljiva.

Ono što mi se kod ove palete najviše sviđa je to što su sjenila jako dobro iskombinovana. Možete ih iskoristiti za potpuno neutralnu šminku, ili za intenzivni smokey look, sa mat nijansama, ili ovim "gliterastim" koje ja najčešće nanosim na pokretni dio kapka pa onda izblendam nekim od ovih tamnijih mat sjenila prema vani. 


Prve tri nijanse su šimeraste, srednje pigmentacije. Za prvu bih čak rekla da je frosty i kao takva je idealna za highlight (isticanje) unutrašnjeg ugla oka ili luka ispod obrve. Gliteraste su zadnje dvije u prvom redu i zlatna (boja starog zlata, ustvari) u drugom redu. Iako im je pigmentacija dobra gliter se rasipa, i da bi se dobio ovaj intenzitet boje najbolje ih je nanositi prstom, spužvastim aplikatorom ili pljosnatim sintettičkim kistom - tapkanjem. Ostalih šest nijansi je mat. Svijetlije imaju nešto bolju formulu, lako se blendaju i ravnomjerno nanose, dok se tamnije prilično truse i ja ih nanosim prvo u laganim pokretima pa onda pojačavam intenzitet boje po potrebi.
Ako nanosete veću količinu odjednom može se desiti da se boja neravnomjerno nanese i kao takva jako teško blenda. 
Skoro sva sjenila se jako truse, pa je iz praktičnih razloga najbolje prvo našminkati oči, ukloniti sve što se rasipalo ispod očiju, pa onda nanijeti puder i korektor. Trik sa nanošenjem debelog sloja pudera u prahu mi nije dao neke posebne rezultate jer se tu i tamo otme po koja šljokica koja kasnije sija kroz sav taj puder.
Što se tiče trajnosti, to zavisi od mnogo faktora. Meni, uz korištenje baze, traju  kao i  sva ostala sjenila - dok ne skinem šminku. 





Swatchevi su slikani na dnevnom svjetlu, bez korištenja blica. Gornja slika je uz korištenje baze za sjenila. 

A evo i jedne od mojih kombinacija sa ovom paletom.  Zanemarite trepavice, njima ni jedna maskara ne može pomoći :D.



Kada sumiram i pozitivne i negativne strane ove palete, uzimajuću i obzir i cijenu, koja iznosi nekih 12 KM, rekla bih da je za te pare i više nego iskoristiva. Pogotovo zato što u njoj imate sve što vam treba i za dnevnu i za večernju šminku. 

Šta Vi mislite? Jeste li, poput mene, ljubitelji paleta, ili preferirate neka manja pakovanja? Imate li neku od Maybelline paleta? 

No comments