Novosti i promjene

Drage moje,

Nakon čitavih godinu dana nenamjerne pauze vraćam vam se sa novim postovima. Ali, od danas na ovom blogu, koji se više ne zove "Colours of my nails", moći ćete čitati o mnogo više tema nego ranije.
Shvatila sam da ljubav prema ukrašavanju noktiju i svom tom šarenilu naprosto ne može da se zaustavi na tome. Počnete jednostavno da volite svu kozmetiku, šminkanje, modu, fotografisanje, i mislim da bi bilo šteta da ne proširim svoj blog  na još neke teme o kojima smatram da imam šta da kažem.
Osim moje želje da proširim blog na mnoge druge teme, postojao je i jedan praktični problem koji mi je svako malo zadavao glavobolje i onemogućavao slikanje noktiju i lakova, a bez toga jednostavno nema ni postova. Naime, već duže vrijeme se borim sa ekcemom na rukama koji se ponekad "aktivira" i u tim danima  ne mogu čak ni da skidam lak jer ga aceton/odstranjivač samo pogorša a o tome kako grozno izgleda da i ne govorim. 

Ono što ćete moći pronaći na ovoj stranici ubuduće su: recenzije, tutorijali, savjeti, uradi sam projekti i tako dalje. 
Odatle i novi naziv "Random by B", iako ovo ne znači baš potpuno nasumičan odabir tema. Ipak ostajemo u "beauty" kategoriji blogova, sa malo raznolikosti. Najčešće ću pisati o dekorativnoj kozmetici i proizvodima koji spadaju u tu kategoriju, a lakovi i nokti će naravno i dalje biti jako važan dio bloga. 

Planiram da vodim ovaj blog na način da bude koristan, da kada pročitate recenziju ovdje prosto ne ostavljate mjesta pogrešnim odlukama, bar što se tiče kupovine kozmetike. 


Ono što nećete moći naći su isfotošopirane i ispeglane slike koje nemaju smisla ukoliko vam neko piše o tome kako puder izgleda na licu, kakva je tekstura ruža, pigmentacija sjenila, da li se nešto ravnomjerno nanosi ili ne. Smatram da blogovi služe tome da predstave stvarno stanje proizvoda, a za ispeglane slike svakako imamo časopise, koji su nas i natjerali da se okrenemo "stvarnim" ženama i njihovim blogovima.
Naravno da je sasvim u redu što svako ko se predstavlja javnosti u bilo kom obliku želi da izgleda lijepo, ali meni nije normalno da koža bude bez pora, da kosa uz glavu izgleda kao skalpelom odrezana i da nigdje ni jedna dlaka ne štrči, oko usana  koža ispeglana dok se ne postigne efekat porculana, i da ne nabrajam dalje. 

Još jedna stvar koju nećete naći su razna konturisanja i šminkanja, u najmanju ruku, čudnim predmetima. Louboutin štikla ne služi za konturisanje (ne zato što je ne posjedujem :D). Higijenski uložak ne služi za nanošenje pudera. Možete se iskonturisati i bez vađenja escajga iz ladica, vjerovali ili ne! I ako koristite hajlajter, ne mora vam glava izgledati kao pun mjesec.

I kako vam više ne bih oduzimala vrijeme, ostavljam vam par fotografija proizvoda čije recenzije ćete moći pročitati na blogu, čisto da ovo ne bude dosadni tekstualni post. A novo poglavlje bloga otvaram, čime drugo nego lakovima :), i to cijelom jednom kolekcijom iz Avona, pa svakako navratite ukoliko vam nedostaje pastelnih i ljetnih nijansi u vašoj kolekciji.











3 comments

  1. jeeeeeeeeej!!!! :D
    dobro dosla nazad :*
    veselim se buducim postovima. blog ti izgleda prelijepo a slike jos bolje. ♡

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na divnom komentaru :*.
      Malo sam se tehnicki unaprijedila, pa se i vidi na slikama :D

      Delete
    2. Hvala na divnom komentaru :*.
      Malo sam se tehnicki unaprijedila, pa se i vidi na slikama :D

      Delete