Essence Merry Berry 04 Red Rocks and 01 I love my golden pumps

Vjerujem da ste svi već negdje vidjeli Essence-ovu limitiranu kolekciju Merry Berry koja je osvojila blogosferu kao malo koja prethodna. E pa, ni ja nisam mogla da odolim, pogotovo dijelu namijenjenom noktima, i to najviše zbog ambalaže na koju sam stvarno slaba. 
Prvo sam mislila kupiti svih pet lakova, tj. četiri laka i zlatni nadlak, ali kada sam došla (čim je kolekcija postavljena na stalke :)) učinilo mi se da imam dosta sličnih lakova pa sam uzela samo Red Rocks i I love my golden Pumps. Žao mi je što nisam kupila još Pink and Perfect, ali ću ga svakako uzeti ako opet budem u prilici.

Lakovi dolaze u valjkastim bočicama od 8ml, sa prekrasnim okruglim čepom u boji zlata. Imaju malo širu i dužu četkicu nego što obično bude, prilično dobru zapravo, ali zbog kratke drške i okruglog čepa baš i ne olakšava nanošenje laka. Cijena je, čini mi se, bila oko 4KM.

Red Rocks 

Prije kupovine sam pogledala puno swatcheva svih lakova iz ove kolecije, pa tako i ovog, i usudiću se reći da je na malo kojem blogu uhvaćena prava boja. Red Rocks je jedna od onih crvenih koje ja jako volim, što znači da ni malo ne vuče na narandžasto i da je hladnijeg ili bar neutralnog podtona. Nije paradajz crvena kao što na većini blogova izgleda. Podjeća me na Essence The Gel 4ever young.
Kod ovog laka je prilično dobra pigmentacija i već sa malo jačim prvim slojem daje potpuno prekrivanje. Formula je također za pohvalu, jedino mi je trebalo malo vremena da naučim rukovati sa tim okruglim čepom i kratkom drškom, što sam već spomenula.
Na pakovanju piše da su lakovi sa visokim sjajem, s čim se apsolutno slažem kad je u pitanju ovaj lak, a to se i vidi na slikama.






























































I love my golden pumps

I love my golden pumps je zapravo nadlak, idealan za kombinovanje sa ostalim lakovima iz kolekcije i naravno nekim drugim. Ja jedva čekam da ga iskombinujem sa crnim, smaragdno zelenim i bijelim, mislim da će biti odličan.Podsjeća na one lakove koji su napravljeni od pravog zlata, tj. zlatnih listića, ali ipak mislim da je ovdje u pitanju folija boje zlata isitnjena na komadiće (flakes) različitih veličina. 
Sviđa mi se kako izgleda na noktu i kako daje tu neku trodimenzionalnost noktima pogotovo nakon jednog debljeg sloja nadlaka.
Na fotografijama imam samo jedan sloj ovog nadlaka, ali sam dodatno tapkala četkicon tamo gdje su se "komadići" neravnomjerno rasporedili. Prosto mi je djelovalo kao da bi dva bila previše. 







Šteta što je Nova godina prošla jer je ovo savršen manikir upravo za to veče, ali dobro, poslužiće za neku drugu posebnu priliku.

Šta Vi mislite o Merry Berry kolekciji? Da li Vam je zanimljiva kao i meni, ili Vas je ostavila ravnodušnima?

Do sledećeg posta :*

9 comments

  1. Kada sam procitala naslov, poletela sam da pogledam gde je hajlajter posto se i njegova boja zove i love my golden pummps. Dopada mi se ova njihova kolekcija. Bas se vidi da su vodili racuna o svakom detalju :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, bas sam veceras vidjela da se i highlighter zove tako :). Cak sam pomislila da sam pogrijesila jer se slova na tom topperu nikako ne vide :)
      I da, bas je prava praznicna kolekcija, od ambalaze do boja i samih proizvoda u kolekciji. Mislim da smo imali srece sto je dosla kod nas, jer nas obicno najbolje zaobidju :)

      Delete
    2. Hehe, bas sam veceras vidjela da se i highlighter zove tako :). Cak sam pomislila da sam pogrijesila jer se slova na tom topperu nikako ne vide :)
      I da, bas je prava praznicna kolekcija, od ambalaze do boja i samih proizvoda u kolekciji. Mislim da smo imali srece sto je dosla kod nas, jer nas obicno najbolje zaobidju :)

      Delete
  2. I like very much how it looks layered up! It looks fancy and festive! I wish you all the best for 2016!

    ReplyDelete
  3. Preslatki su lakovi, pakovanje me oduševilo.. Imam prirodne nokte ali gelirane i da znaš da me privuklo da ih prelakiram koliko je dobra ova ljubičanestvena koju su izbacili. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakovanje je neodoljivo. Malo podsjeća na prošlogodišnje Dior lakove.

      Ne znam na koju misliš, onu baš tamnu ili onu sa sitnim shimmerom u sebi. Obe su lijepe u svakom slučaju i ja ne bih mogla izdržati tako dugo sa jednom bojom :)

      Delete
  4. Jako su lijepi lakovi, moram ih isprobti :)
    Novi post, pogledajte http://beautyrebel09.blogspot.ba/2016/01/noviteti-1.html

    ReplyDelete
  5. Those Merry Berry polishes look amazing! You can make really beautiful manicures using them! And I like the combination of pink and gold!

    ReplyDelete