Eveline 8in1 Total Action

Proizvod o kome ste sigurno čitali mnogo puta, ali o kome ja još uvijek nisam napisala post a mislim da itekako imam šta da kažem nakon više od dvije godine korištenja. Pa ukoliko vas zanima šta imam reći, nastavite čitati ;).

ENG: Today I'm going to write about the product you've probably heard before, but I still haven't shared my opinion, despite the fact that I'm using it for more than two years. So if you want to know what I have to say, keep reading :).


O proizvodu

Eveline 8u1 Total Action dolazi u kartonskoj ambalaži kao i svi ostali Eveline tretmani za nokte. Unutar ambalaže se krije obična bočica sa lakom od 12 ml i papir sa kratkim opisom svih Eveline tretmana za nokte. Na kutiji ćete naći sve bitne informacije o proizvodu, od toga za šta je namijenjen, kako se koristi, pa do sastojaka (pogledajte slike i kliknite da ih povećate).
Sam lak je mliječno bijele boje i rijetke konzistencije. Suši se izuzetno brzo, pa vam za nanošenje ne treba više od 5 minuta. 
Cijena ovog proizvoda je oko 5,50 KM.
Proizvod je namijenjen slabim, krtim, lomljivim, mekim, oštećenim, noktima bez sjaja, neravne površine, te onima koji se listaju.
Sadrži 2% formaldehida koji može izazvati alergijske reakcije, pa se preporučuje prestanak korištenja ukoliko se osjeti bol ili peckanje. Također, ne preporučuje se korištenje na noktima sa kojih je nedavno uklonjen gel, akril ili vještački nokti.
*I još napomena da proizvodi koji sadrže formaldehid nisu preporučljivi trudnicama i dojiljama.

ENG: Product information:

Eveline 8in1 Total Action comes in a carton packaging like all the other Eveline nail treatments. In the carton box you will find a simple 12 ml nail polish bottle and a paper where you can read the basic info about every nail treatment by Eveline. On the packaging, you'll find the informations on how to use the product, for what kind of nail damage, warnings and ingredients (look at the pictures and click to enlarge).
The nail polish is a milky white colored and a very thin consistency. It dries really, really fast, so you won't be needing more than five minutes to apply it. 
The price of this product is about 3,00 EUR.
It's supposed to be used on damaged, weak, splitting, soft, matte, brittle, frail and uneven surface nails. Contains formaldehyde*, in 2% concentration, so it might cause allergic reactions. If you feel burning or pain in your nails you should stop using it. Also, it's not recommended to use on nails after gel, acrylic or false nail removal.
*Products containing formaldehyde are not suitable during pregnancy and breastfeeding period.

Način korištenja

Svaki dan nanesite po jedan sloj laka na nokte. Nakon četiri dana skinite slojeve, i ponovite proceduru. Nakon 10 dana bi trebali da vidite prve rezultate, a potpuno oporavljene nokte kroz 4-6 sedmica. 

ENG: How to use

Apply one layer of the product onto nails every day. After four days, take off the applied layers and repeat the process again. After 10 days you should be noticing some improvements, and for a full recovery you'll need 4-6 weeks.



Moje iskustvo

Oduvijek sam imala čvrste nokte i mogla sam da ih pustim zaista duge, ali u jednom momentu iz nekog, meni nepoznatog, razloga to se promijenilo. Nokti su mi postali meki, savitljivi, listali su se i uslijed svega toga počeli da mijenjaju oblik. Toliko su se listali da sam bukvalno gornji sloj mogla da skinem do pola nokta, i sve tako dok ne ostane neki tanki sloj koji se nije mogao ni nazvati noktom. Taj problem je bio najizraženiji upravo na onim noktima koji su se savijali.

Preporuku za Eveline sam našla na blogovima i forumima koje sam tad otkrila. Otišla sam, kupila svoju prvu bočicu, otfikarila nokte do mesa i počela sa tretmanom. Nisam koristila lakove sve dok mi i zadnji izlistani dio nije izrastao. Primjetila sam kako mi se nokti više ne savijaju na pritisak, brazde su se izravnale, a listanje u potpunosti nestalo. Doduše, tada sam u potpunosti promjenila koncept njege noktiju, ali ipak mislim da je Eveline najzaslužniji za sadašnji izgled.

Poslije intenzivnog tretmana, nastavila sam ga koristiti kao bazni lak, i koristim ga još uvijek. Čak i kada ne lakiram nokte lakom u boji, nanesem Evelin. Nikad nisu "goli". Ne znam da li je to preporučljivo ili ne, ali ja tako radim i nisam imala nikakvih problema. Naprotiv!

A kako ne bi sve ovo bila prazna priča, prilažem par slika noktiju iz lošeg perioda prije Evelina. Teška srca :). Zanemarite suvu kožicu, neuredan lak. To su slike sa mojih "lakoholičarskih" početaka koje nisu trebale ugledati svjetlo dana :D.

My experience:

I always had strong, healthy and hard nails and I could grow them really long. But, for some unknown reason things changed a few years ago. My nails become weak, soft, they started to split and change the shape. They were splitting so much that I could take off layers till the middle of my nail plate. This problem was the most visible on the nails with the banding and folding problem.

I find out about this product when I started to follow nail blogs and forums. I went to buy my first bottle, cutted my nails short and started with the treatment. I didn't use regular nail polish until the last millimeter of splitting nail was grown out.  I noticed that my nails are no longer soft, they couldn't bend over so easily as before. The ridges are also started to disappear, and the most important, splitting stopped. Although, I must admit that in that period I changed my whole nail care routine, but I still think Eveline had the biggest influence on the look of my nails.

After the intense treatment, I just kept using it as the base coat. I'm still using it for every single manicure since then. Even when I'm not painting my nails with regular nail polish I'm wearing it on its own. My nails are never "naked". I don't know if its recommendable or not, but I'm doing it that way and so far I have not had any problems.

And, to make this review more than empty words I'll show you how my nails actually looked at that bad period. Please, ignore the cuticles and messy nail polish, those are the pictures that never supposed to go public :D.


To je otprilike to za ovaj put. Svima rado preporučujem ovaj proizvod, ali imajte u vidu da smo svi različiti i ono što meni odgovara ne mora značiti da će svima. Isto tako, uzmite u obzir da se ovaj napredak nije desio preko noći i da je uključivao više proizvoda, ali sa sigurnošću tvrdim da je iEveline imao najviše učinka.

Koristite li vi neki lak za jačanje? Imate li iskustva sa Eveline proizvodima za nokte?
Do čitanja ;)

ENG: This  is pretty much everything I wanted to say about this product. I recommend this product to all, but you must know that we are all different and that if something is great for me doesn't have to be for you. Also, consider the fact that the progress my nails had taken a while and that more than one product was included, but I still think that the Eveline did the most.

Do you have experience with Eveline products? 
Till next post ;)

20 comments

  1. To za bol posle gela sam iskusila na svojim noktima, moram reci bol je nesnosna cak i posle skidanja tek nakon jedno sat dva me je prestalo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sigurno si previdjela upozorenje na kutiji. Nokti su poslije gela izuzetno osjetljivi, zato se i ne preporučuje.
      Ja stvarno nikad nisam osjetila ni najmanje peckanje ili bol za ove dvije (i više) godine.

      Delete
  2. Nisam do sada koristila nijedan lak za jačanje, mada sam o ovome čitala najviše pohvala. Generalno nemam problema sa noktima, slično kao i ti, uvek sam mogla da pustim lepu dužinu...povremeno mi se desi da se neki malo izlista ili pukne.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam imala tu sreću da mi je prvi kojeg sam kupila pomogao :)
      Nisam ni ja imala problema do tada, ni sada ne znam šta im se desilo... A što se tiče pucanja, to mi se i sad dešava ali ne zato što su slabi već zbog nepažnje.

      Delete
  3. Mislim da činjenica da ga koristiš već dve godine govori sve :D
    Baš ti je upadljivo ispravio nokte. Meni nije tako drastično pomogao, ali jeste mi pomogao.

    ReplyDelete
    Replies
    1. U pravu si :)
      Očigledno mi je ta čvrstoća bila problem, čim su se učvrstili počeli su i pravilnije rasti. Mislim, meni su nokti na kažiprstu i sad krivi ali daleko bolje izgledaju nego tada.

      Delete
  4. ja sam sinoć svoje odsjekla skroz, skroz, ispod jagodice. osjećam se kao da nemam prste. Nisam ih mogla više gledati izlistane i popravljati turpijom svako malo. sad opet eveline i sve ispočetka :D koristim ga i ja već dvije godine i nekad su mi baš dobri nokti, a nekad mi ništa ne pomaže.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tako se i ja osjecam svaki put kad skratim nokte :D I definitivno je bolje da ih odrežeš i puštaš iz početka zdrave, nego da ih onako stanjene od listanja pokušavaš održati.
      Meni se i sad znaju uništiti kad pravim generalku po kući pa malo radim s rukavicama, malo bez :D Tad me nikakav lak i krema ne mogu spasiti.
      Uz Eveline forsiraj malo i kremica za nokte, vjerujem da će dobro doći.

      Delete
  5. I meni je Eveline bio spas za nokte.. Tvoji su divni :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Ema :) Dobri su kakvi su bili :D
      Izgleda da nas je stvaro puno sa pozitivnim iskustvom ;)

      Delete
  6. Imala sam sličnih problema sa noktima. Ukoliko i uspe malo da izraste, toliko je slab da sam mogla skroz da ga savijem. Konstantno su pucali, a ponekad su se i listali. Takođe sam počela mnogo više pažnje da obraćam na ukupnu negu noktiju, ali mi je ovaj proizvod najviše pomogao. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ima istomišljenika koji potvrđuju ono što sam napisala u postu :).
      A izgled tvojih noktiju pokazuje da si našla dobitnu kombinaciju proizvoda za njegu.

      Delete
  7. Koristim ga već duže vrijeme i stvarno je odličan, iako ga ne koristim svaki dan za redom po jedan sloj, jer volim uvijek imati nalakirane nokte, ali ga svaki put stavljam kao podlogu prije i idalje super djeluje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja isto tako radim :) Srećom, dobro funkcioniše kao bazni lak :)

      Delete
  8. Ja sam ga koristila par puta i svaki put bi me boleli domali prsti ili prstenjaci,ostali ne,a nikada nisam imala vestacke nokte.Prosto ne znam da li da ga koristim ili ne? :o

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da ne bi trebala da ga nastaviš koristiti. Ako si alergična na neki sastojak, može ti izazvati probleme pa će biti više štete nego koristi.
      Pokušaj naći neki tretman za nokte koji ne sadrži formaldehid, ili preskoči učvršćivače i pojačaj njegu kremama za nokte.

      Delete
  9. I meni je ovo omiljen proizvod za njegu noktiju, ne koristim ga stalno kao ti, ali tu i tamo ga namažem kao bazni, a trenutno baš radim kuru, just in case :D

    ReplyDelete
  10. odličan, i ja sam ga nahvalila u postu, moji nokti su se grozno listali oduvijek, a sad su baš osjetno čvršći ne pucaju i ne listaju se :)

    ReplyDelete
  11. Odličan lak, po prihvatljivoj cijeni, Evelin lak 8u1 i Ulje za nokte od Oriflame su za mene no.1 :)

    ReplyDelete