Essence - Grupna Recenzija

Ostala sam sam vam dužna recenziju nekoliko Essence proizvoda, pa sam odlučila da sve stavim u jedan post, jer ako opet ostavim slike dočekaće sledeću jesen. 
Unaprijed vas upozoravam da će ovo biti jedan kilometarski post sa gomilom fotografija :).

Essence The Gel Nail Polish - 48 My Love Diary

































Ovaj lak je, kao i ostatak proizvoda o kojima vam danas pišem, na Essence police stigao u jesenjoj /zimskoj dopuni asortimana.  Sama nijasna je prekrasna, ženstvena, jedna od onih koje se često nadju u proljetnim ili jesenjim kolekcijama. Formula je savršena, pigmentacija također. Potpuno prekrivanje daje u samo jednom debljem sloju. 
Međutim, ono što je meni nasmetalo kod ovog laka, a moguće je da je do primjerka koji imam, je četkica. Preširoka je i predebela za moje nokte. Nikako nisam uspjela uredno nalakirati nokte, iako sam poslije lakiranja čistila. 

Essence The Gel Nail Polish - 53 Rock My World!




Rock My World! je klasićna tamno siva nijansa. Podsjeća na boju svježeg asfalta. Pigmentacija kod ove nijanse je jako dobra ali nije kao kod prethodnika. Dva tanka sloja daju ujednačeno i potpuno prekrivanje. Tekstura je jako dobra i omogućava lako nanošenje.
Četkica je drugačija nego kod My Love Diary, zato sam i posumnjala da je neka greška na mom primjerku i da je nekako loše odsječena. 

Essence Light Reflection Top Coat - 28 Magic Play of light - Soap Bubble Effect




Kao što i sam naziv kaže, ovaj nadlak na noktima stvara efekat balončića sapunice. Takav izgled postignut je jako sitnim česticama koje mijenjaju boju u zavisnosti od osvjetljenja i ugla gledanja, 
Rekla bih, klasični duohrom nadlak. 
Nanijela sam ga u samo jednom sloju, preko Rock My World! 

Essence Effect Nail Polish - Liquid Foil - 34 The Pink Bang!






Nisam baš ljubitelj ovakvog efekta u kombinaciji sa pink bojom. Vrlo lako može izgledati neukusno i jeftino na noktima, ali ovaj lak me je prijatno iznenadio jer je sam efekat tečne folije jako izražen i uživo odlično izgleda na noktima. Linije od četkice uopšte nisu toliko izražene kao na fotografijama, i formula je zaista jako dobra. Kao i pigmentacija. Potpuno prekrivanje se postiže sa samo jednim tankim slojem.

Essence No make-up look - Powdery Finish - 01 Powdery Rose






Ovaj lak mi se na prvi pogled učinio beskorisnim. Ali, istina je da sam njega od svih ovih lakova najviše nosila. Tako to obično biva, valjda. 
Od ovog laka, ukoliko ga kupite, nemojte očekivati pigmentaciju ni prekrivanje jer tome nije ni namijenjen. Očekujte dobru teksturu, lako nanošenje, i jako brzo sušenje, Dakle, Powdery Rose noktima daje prirodan izgled, samo nešto ljepši :D. 
Ja na noktima imam tri sloja jer sam ipak ljubitelj lakova koji se vide, a razlog zbog kojeg često posežem za ovim lakom je taj što mi nokti sa njim izgledaju uredno i njegovano, a za nanošenje i sušenje mi treba svega par minuta. 
Na slikama se slabo vidi zbog jake svjetlosti, ali lak je mat.
Naravno, isti efekat možete dobiti sa nekim slabije pigmentisanim nude lakom i mat nadlakom preko, ali to je već pretjerano komplikovanje oko nečega što se zapravo i ne vidi puno. 

Essence I Love Trend The Pastels - 13 Ice to meet you




Mliječno bijeli lak sa bijelim i svijetlo plavim česticama. Izgledom u bočici jako podjeća na snijeg i led čemu sam se ja jako radovala  dok nisam zapazila da je ovaj lak ustvari mat. 
Formula me je malo razočarala jer je lak prilično gust i ostavlja linije duž nokta, tj, ne prekriva ravnomjerno. Drugi sloj malo popravi stvari. Linija nokta je nakon drugog sloja i dalje vidljiva.

Essence I love trends - The Darks - 18 Happy New Green 







Još jedan mat lak. Radi se o jednoj jako tamnoj, zagasitoj, zelenoj nijansi prepunoj sitnog smaragdnog shimmera. Ako bih morala da izdvojim favorita između svih ovih lakova to bi definitivno bio ovaj. 
Ne znam da li sam više oduševljena samom bojom i izgledom na noktima ili toliko savršenom formulom, teksturom i pigmentacijom da se skoro sam maže. I uz to sve se još jako brzo suši a ja u njemu vidim i odličnu podlogu za nail art.

Essence Nail & Cuticle Tatoo Liner - 01 Black








I poslednji proizvod za ovaj današnji post, ako je neko izdržao do kraja :), je ovaj Essence Tatoo liner za nokte i zanoktice. 
Ova olovčica je jako slična eyeliner-u za oči u flomasteru. Može se koritstiti za crtanje po noktu, preko bilo kojeg laka i u tom slučaju preko svog dizajna nanosite sloj nadlaka, ili za crtanje po koži. Ukoliko ga koristite na koži, neće dugo trajati, ali jedan izlazak ili posebnu priliku svakako može izdržati. 
Kao što vidite, ja sam ga koristila na koži, i kako je ovo prvi put da koristim ovakav proizvod nisam sebi baš dala oduška pa sam napravila ove skromne ukrase koji doduše jako lijepo izgledaju u kombinaciji sa Happy New Green.
Na pakovanju proizvoda piše da kada crtate po koži, pažljivo perete ruke, hladnom vodom. Ja sam pokušala da skinem crteže hladnom vodom i trljanjem i nisam uspjela, dok je sa toplom vodom i sapunom išlo lako. 
Ostatak dizajna je preživio čak i pranje kose, ali u dodiru sa peškirom nakon pranja dobar dio je spao. Ovo što je ostalo, ujutru je bilo isto. Dakle, dok god perete ruke hladnom vodom i ne trljate peškirom, sigurni ste :).  

Mogu vam reći da se ne bih bunila kada bi Essence izbacio nešto slično u zlatnoj i srebrnoj boji.


To bi, konačno, bilo sve za danas.
Pišite mi šta Vam se najviše dopada. Imate li neki od ovih lakova? Jeste li probali proizvode slične ovom tatoo lineru? Kako Vam se sviđa moj početnički rad sa istim :)?

Hvala na izdvojenom vremenu.
Puno pozdrava do sledećeg posta :****

*PR Proizvod

2 comments

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Powdery Rose mi je jedan od dražih lakova iz jesen-zima postave!
    Iako sam ga i sama bila otpisala na samom početku :)

    ReplyDelete