New In - Catrice, Essence, Avon

Ukoliko pratite moj blog, znate da nisam baš sklona postovima ovog tipa. Ne znam ni sama zašto, jer ih rado volim čitati, ili bolje rečeno gledati, kod drugih. 
Pa eto, kako sam prošle sedmice dobila "malo" veću količinu lakova i par malo drugačijih proizvoda za nokte odlučih da vam pokažem sve u jednom postu.

Već nekoliko sezona unazad, firma Ovnak d.o.o. blogericama iz BiH šalje pakete sa novostima u asortimanu brendova Catrice i Essence, pa je tako bilo i ovaj put. A kako su tema mog bloga nokti, meni je stigao paketić sa novitetima namijenjenim istim. 
































Na slici iznad su lakovi iz Catrice FALLosophy limitirane kolekcije koja se trenutno nalazi u CM marketima: Berrytale, Fabulous Fox-ia i Mystic Moss. Tri prave jesenje nijanse. Favorit na prvi pogled mi je definitivno Fabulous Fox-ia jer je zaista prekrasna bogata nijansa bez shimmera za razliku od preostale dvije. 




























Što se tiče Essence-a, tu su se našla dva laka iz I love Trends kolekcije. Jedan iz reda pastelnih nijansi Ice to meet you za koji mislim da će biti pun pogodak u snježnim danima koji predstoje, i jedan iz reda tamnih u nijansi Happy New Green, mat završetka. Prekrasno izgleda u bočici, a čini mi se da ću ga ipak radije nositi sa nekim sjajnim gel nadlakom preko.
Nijansa Powdery Rose iz No make-up look kolekcije koja mi je bila na listi želja otkad sam vidjela swatcheve.
Light reflection nadlak Magic play of light za efekat balončića sapunice koji se zapravo svodi na duohrom efekat. Mogao bi izgledati dobro preko jako svijetlih i jako tamnih lakova.
Tu je i jedan lak iz Effects kolekcije u nijansi The pink bang!. Za efekat tečne folije na noktima. 


























Naravno, svake sezone stizu i nove nijanse The Gel lakova. Ja sam dobila nijanse My love diary i Rock my world. My love diary mi je predivna, elegantna, klasična i pogodna za svakodnevne kombinacije. Veliki plus je i fantastična pigmentacija i formula.


























I ovih nekoliko novih proizvoda iz Essence asortimana:
-Essense Studio nails Triple Care lak za njegu noktiju. O njemu ćete čitati nakon dužeg testiranja, naravno. Teška srca sam se odlučila da napravim pauzu od Evelin 8u1, ali kako su mi nokti u haotičnom stanju u zadnje vrijeme pružiću šansu ovom Essence laku.
-Turpija za nokte koja se može prepoloviti. Zamišljena da se podijeli sa prijateljicom, vjerovatno u kriznim trenucima pucanja nokta :D. Sa jedne strane je gruba a sa druge nešto finija, mada mi se i ta čini pregruba. Poslužiće za neko drastično skraćivanje u budućnosti.
-Olovka Nail & Cuticle Tattoo Liner koja služi za crtanje po noktima i koži oko nokta, obično na dijelu ispod samog luka nokta. Ukoliko niste u toku, guglajte "cuticle tattoo". Skida se toplom vodom, a ako se koristi na noktu, preko ide sloj nadlaka koji čuva remek djelo do sledećeg lakiranja :).



























Poslednji su ovi predivni lakovi iz nove Avon Magic Effect Molten Metal kolekcije koji su mi posebno dragi jer sam ih dobila na poklon od blogokoleginice Marije, autorice bloga Makeup Ner(e)d.  Marija, hvala još jednom!!!

Blue Steel, Titanium, Copper, Gold i Graphite su imena ovih gliterastih divota s lijeva na desno, i iako ste ih sigurno već vidjeli na drugim blogovima gledaćete ih i kod mene :D.

Pišite mi u komentarima šta vas od ovih proizvoda posebno zanima?
Hvala na čitanju i puno pozdrava do sledećeg posta :*.

4 comments

  1. U CM-u sam vidjela taj Essence light reflection sa efektom sapunice i baš me zanima kakav je. Predivan mi je i Essenceov Powdery Rose. :D Avon lakovi su predivni, imam ih i ja. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svidja mi ideja odsjaja sapunice, ali cini mi se da nije bas nesto spektakularno. Svakako, probacu ga preko par lakova u svrhu recenzije, pa svrati da vidis prije kupovine :).
      Avon ima odlične lakove u zadnje vrijeme, pa ni ovi nisu izuzetak.

      Delete