Avon Nailwear Pro - Lavished Blue

Ukoliko me pratite na facebook-u, mogli ste vidjeti da sam dobila tri od četiri nove nijanse iz Nailwear Pro+ kolekcije lakova kozmetičke kuće Avon, a kako je plavi dio trojca meni djelovao najzanimljivije, završio je na noktima u rekordnom roku. Dakle, u ovom postu ću vam prenijeti svoje utiske o nijansi pod nazivom Lavished Blue...

ENG: If you follow me on my Facebook page, you could see that I got three new shades from Avon Nailwear Pro+ nail polish collection, and since the blue shade seemed the most interesting to me, it was on my nails in no time. So, in this post I'll share my thought about shade called Lavished Blue...


 Mislim da vam fotografija iznad govori zašto mi je baš ova nijansa bila prvi izbor. 
Ali, ovaj duohrom efekat i nije baš u tolikoj mjeri vidljiv na noktima. Lak je i dalje predivan, plavi shimmer koji daje dubinu bazi čija me boja podsjeća na tintu, je i te kako vidljiv, ali se razlikuje od onoga kako izgleda u bočici.

ENG: I think the picture above shows why I chose this shade to be the first I will wear.
But, the duochrome effect is not that visible on the nails.  It's still beautiful, blue shimmer gives the depth to this rich ink colored base, but it's not the same like when you look at it in the bottle.



Lavished Blue je prilično pigmentovan lak, i da nije pomalo problematične formule potpuno pokrivanje bi bilo postignuto sa dva tanka sloja. Pod ovim problematična formula mislim na nešto gušću teksturu nego što sam navikla i ostavljanje praznih mjesta ukoliko se četkicom pređe preko već nalakiranog dijela nokta. To sam pokušala riještiti nanošenjem debljih slojeva, ali onda su mi se pojavili balončići. Iz tih razloga na nekim noktima imam dva deblja sloja, a na nekim tri.

ENG: Lavished Blue is very pigmented nail polish, but the formula is not so great. It's a bit thicker than I used to and in a  few spots brush strokes left bold places. I tried to solve the problem by applying thicker layers, but then I noticed small bubbles. All of the above made me apply third coat on some nails.



























Sve u svemu, jedna jako lijepa nijansa koju već planiram koristiti u kombinacijama za zimski nail art, a malo problematičnu formulu ću zanemariti, kao što i uvijek radim ako mi se boja sviđa ;)

Lavished Blue možete pronaći u Avon brošuri 16/2014 po cijeni od 4,5 KM .

Nadam se da vam se sviđa ;)
Do čitanja ;)

ENG: In the end, it's very beautiful nail polish and I'm planning to use to for winter nail art, and I'll forget about the problematic formula, as always, when I like the color ;).

You can find Lavished Blue in Avon brochure 16/2014.

Hope you like it, and thank you for stopping by ;*

*PR uzorak/ PR sample

18 comments

  1. Bas je lep! :) Slaba sam na ovakve plave nijanse. Steta sto mu duohrom efekat nije vidljiv al to mu i nije mana. ;) Jako lepo ti stoji. :)

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Biće savršen za neke snježne manikire. Već imam par ideja.

      Delete
  3. Super si ga namazala, a lak je stvarno prelep.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. Vjerujem da bi i tebi super stajao, pa me ne čudi da ti se sviđa.

      Delete
  4. Replies
    1. Da. I meni se sviđa, jer nisam fan "običnih" tamno plavih lakova.

      Delete
  5. divan lak a tebi se divim kako prekrasno namazes nokte, cak i kad su lakovi malo nezahvalni za mazanje. i nokti opet cetvrtasti, meni najljepsi :D <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti na divnom komentaru :)
      Nisam baš bila najzadovoljnija, a još me u zadnje vrijeme muče zanoktice pa tamo gdje sam ih zamazala nije se dalo očistiti :(

      A nokti :) Sad ih više i ne smijem puštati previše zbog posla :( pa će neko vrijeme ostati kockasti. Znala sam da ću ih morati otfikariti, pa sam prije ovoga imala baš kandže, samo nisam imala vremena za blog pa nisam slikala :(

      Delete
  6. Bojana ubijaš me, doslovno svaki lak izgleda savršeno na tvojim noktima i svaki poželim imati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :D Uobraziću se zbog takvih komentara :D
      Ništa lošije ne bi izgledao na tvojim noktima, još ako su još uvijek onako dugi...

      Delete
  7. Boja je prelepa ali nemam bas najbolje iskustvo sa Avonovim lakovima. Imam ih nekoliko i svaki se bas brzo guli i kratko traje, dok dosta druge Avonove sminke obozavam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hm, ja imam neke Avon lakove već godinama, dok su još bili u starom, ovalnom pakovanju, i svaki je različit što se tiče formule, trajnosti, sušenja itd.

      Kada se radi o ovim novijim, ovi koje sam sada dobila su mi prvi, a kako su u pitanju satenske/metalik nijanse i ne očekujem neku trajnost. Isto tako, za ovakve lakove je karakteristična lošija formula i tragovi četkice pri nanošenju pa ne mogu baš donijeti zaključak o svim ostalim lakovima koje imaju u ponudi.

      Imam i ja dosta njihove sminke, tj. dosta proizvoda sam probala dok sam bila član, i ista stvar je kao sa lakovima, nešto je dobro, nešto manje dobro. Ali, tako je i sa ostalim brendovima :)

      Delete
  8. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete