Summer Gradient Nails

Prije nekog vremena na blogu ste imali priliku vidjeti dva Manhattan laka iz Pastel Pretties kolekcije, koja sam dobila na poklon. Svoje osuševljenje nijansama sam izrazila još tada, i ti lakovi su zaista po mom ukusu, kao da sam ih ja birala. Također, otkada sam ih ugledala imala sam u planu sa njima napraviti jedan gradient, pa evo kako je ispalo...

A while ago on this blog, you were able to see two Manhattan Pastel Pretties nail polishes I received as a gift back then. I told you how much I love the colors, and I still think the same. They are really my cup of tea, like I have chosen them. Also, since I laid my eyes on them, I knew I have to make a gradient and wear them together, so here's how it turned out...





Gradient sam radila tako što sam prvo nanijela dva deblja sloja Manhattan Pastel Pretties 004 (link), malo sačekala da se osuši pa parčetom spužvice za puder nanosila ljubičasti tj. Manhattan Pastel Pretties 003 (link). Na vrhove sam dodala malo laka četkicom, kako bi boja bila intenzivnija. Na kraju sam nanijela bogat sloj Essence  nadlaka da izravna površinu nokta. 
Nered koji je nastao tokom izrade manikira čistila sam malim kosim kistom za tuš i acetonom. Potrajalo je :D, a tragovi na kožici su nažalost vidljivi i na slikama. Nadam se da nećete zamjeriti ;).

For making the gradient effect, I first applied two coats of Manhattan Pastel Pretties 004 (link), waited a bit to dry and then using a little piece of foundation sponge applied the purple Manhattan Pastel Pretties 003 (link). To make the color more intense at the tips, I used a brush with a small amount of nail polish. At the end, I applied a thick layer of top coat to smooth the surface.
For cleaning the mess around the nails, I used small angled eyeliner brush and acetone. It took a while :D, and the traces are still visible on my cuticles. I hope you don't mind ;).



To je otprilike to što se tiče ovog posta. U nekom narednom periodu sam planirala objaviti nekoliko tutorijala što se tiče izrade malo težih manikira, pa pišite mi u komentarima da li vas to zanima. 
I naravno, sviđa li vam se ova kombinacija boja? Volite li gradient efekat na noktima?

Puno pozdrava do sledećeg posta :****

That's about it for this time. In the upcoming period I planned to write more tutorials, so write me in the comments section would you like to read it.
And of course, do you like this color combination? Do you like gradient effect on nails?

Till next post... :****

18 comments

  1. možda da prvo kreneš od ovih lakših tutorijala za neznalice poput mene ;) divno ti je ovo ispalo… jednostavno a ipak efektno...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala još jednom :)
      Pa i mislila sam, znam da ih ima puno po internetu ali prosto imam želju da to imam na blogu :D

      Delete
  2. Tebi su i kratki nokti lijepi. Moji izgledaju djecije kad su kratki xD super je ispao gradient,volim ove boje :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :)
      Pa ne vjerujem ti baš :D, imaš lijep oblik noktiju koji ne može izgledati loše bez obzira na dužinu.

      Delete
  3. Super su ti i kratki nokti,svidja mi se i kombinacija boja :-)

    ReplyDelete
  4. tako je dobro ispalo, odlične boje

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala.
      Inače se teško natjeram da radim gradient jer mi je naporno poslije čistiti, ali kad su ovakve boje prosto sam morala.

      Delete
  5. Jako je lepo. Obožavam gradijent :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. I meni je jedan od dražih nail art tehnika što se tiče izgleda na noktima.

      Delete
  6. Very pretty gradient. First I thought it is a thermal polish and it changes the shade and after reading it a realized that it is a gradient. It looks very professional!

    ReplyDelete
  7. Odlican gradient. Samo sam kod tebe navikla vidjat duge nokte :P

    ReplyDelete
  8. Predivno ti stoje kratki nokti, ne pustaj! Odlicno si odradila gradijent i svidja mi se kombinacija boja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, ali ja sam ipak ljubitelj dugih :) Mada, ne pravim dramu oko pucanja, skratim i idem dalje :)
      Hvala ti ;)

      Delete