OMG Nail Strips - Peacock

Prije nekog vremena dobila sam ponudu da probam par proizvoda sa OMGNailStrips. Kako i sam naziv kaže, na njihovoj stranici možete naći uglavnom naljepnice za nokte za koje kažu da su napravljene od laka. U asortimanu imaju i folije za nokte, ali ja sam se ipak zadržala na ovim od laka jer su mi djelovale zanimljivije.
Ne znam koliko sam kompetentna da uradim recenziju za ovaj proizvod jer mi je ovo prvi put da tako nešto stavljam na nokte, ali svakako ću pokušati da vam prenesem svoje utiske  :)

A while ago I received an offer to try some products from OMGNailStrips . On their site you can find nail polish strips and foils for whole nail. I chose the nail polish strips because they sound more interesting that the foils. 
I'm not sure how competent I am for doing a review on a product like this because this is the first time I'm wearing polish wraps, but I'm going to share my impressions anyway :)



Na slici iznad je jedan od dva seta naljepnica koje sam izabrala. Kao što vidite, dizajn je inspirisan paunovim perom i to je upravo razlog zašto sam ih izabrala. U pakovanju dolazi 14 komada u 7  različitih širina.
A evo kako izgledaju na noktima...

On the picture above is one of the two nail polish strip sets I chose. As you can see, the design is inspired by peacock feather which is the reason I chose them. Package contains 14 pieces in 7 different sizes.
And here's how they look like on my nails....



Jako su jednostavne za upotrebu, ali zahtjevaju odredjenu pripremu prije same aplikacije. Potrebno je nokte držati u toploj vodi nekoliko minuta, zatim ukloniti višak kožice, odmastiti površinu nokta koristeći aceton ili alkohol i tek onda preći na naljepnice. Moram priznati da sam ja jednostavno previdjela ovaj dio sa toplom vodom.
Zadnji dio pripreme odnosi se na određivanje veličine za svaki nokat. Nakon toga, jednostavno odrežete naljepnicu, skinete zaštitnu foliju, polako pincetom odvojite naljepnicu sa papira i postavite je na nokat. Počinje se od korijena nokta prema vrhu.
Višak na vrhu se odstranjuje turpijom. Tu sam napravila još jedno odstupanje od  preporučenih koraka. Naime, u uputstvima se preporučuje turpijanje na način da se turpija drži paralelno u odnosu na podlogu na kojoj se radi, a ja sam turpijala okomito na nokat.

They are very easy to use, but they require certain preparation before the application. You need to keep your nails in warm water for a few minutes, then remove excess skin around cuticles, degerease the nail surface using acetone or alcohol and then move on with the strips. I must admit that I simply overlooked this part with warm water.
The last part of the preparation refers to the determining the appropriate size for each nail. After that, just cut off the desired strip, remove protecting foil, peel of the strip from the base surface using tweezers and place the strip on the nail. You should start from the cuticle to the tip of the nail.
The excess on the top should be removed with a nail file. The manufacturer says that you should file the excess holding the file parallel to the surface you're working on, but I filed it vertically. I don't know, but I just couldn't do it the way they recommend.
 


Nakon odstranjivanja viška, potrebno je sve nokte "preći" sa štapićem za uši ili komadićem vate umočenim u aceton. To bi trebalo da dodatno "stopi" naljepnicu za nokat i produži trajanje. Kao i kod većine manikira, na kraju ide sloj nadlaka.
Ove naljepnice su mi trajale na noktima tri dana, mada mislim da bi mogle i duže da sam se pridržavala uputstava u potpunosti.   
Generalno, zadovoljna sam i više nego što sam očekivala. Sviđa mi se što su jako tanke, fleksibilne i što na noktu ne izgledaju ništa drugačije nego lak za nokte. Ono što mi se ne sviđa je što nigdje ne pišu sastojci, a nema ih ni na stranici i voljela bih da paket sadrži dovoljno komada za bar dva korištenja.

Šta vi mislite? Sviđa li vam se moj izbor? Jeste li nekad koristile nešto slično?

Ako vam se sviđaju ove naljepnice, OMGNailStrips trenutno ima akciju: pakovanje od 4 seta za 20$ (kupon kod "4pack") i pakovanje od 10 za 45$ (kupon kod "10pack").

Puno pozdrava do sledećeg posta...

After filing all the excess, swipe all nails with a Q-tip dipped in polish remover. It should melt down strips to the nail and make them last longer. Like most of the manicures, this one also requires a layer of top coat.
These strips lasted on my nails for three days, but I guess it could of been longer if I strictly  hold on to the instructions.
Overall, I'm satisfied more than I though I would be. I like that they are very thin, flexible and the way they look on the nails. Pretty much the same as the nail polish. What I don't like is that there is no ingredients list nowhere on the product nor on the website, and I would like if there was more strips in a set so I could wear them at least twice. 

What do you think? Do you like my choice? Have you ever worn anything like this?

If you liked these OMG nail strips, they are currently offering a 4 for $20 promotion with coupon code “4pack” and a 10 for $45 with the coupon code “10pack”.

Till next post...

8 comments

  1. Baš su fora naljepnice, zanima me kako će ti ići skidanje, hoće li ostajati ljepljivo na noktima..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skinula sam ih :) Jedan dio sam odlijepila, a jedan skinula acetonom. Ništa nije ostalo. Nisam ni znala da može ostati :D

      Delete
  2. Meni su super,ja nisam radila nikakve pripreme,stavila sam bazni lak,naljepnicu,te nadlak,i to je to,sa "krojenjem" naravno.
    Nisam ni ja jos cula da ostane ljepila na noktu,posto ovo nije takav tip naljepnice,posto su od laka,skidaju se kao lak,acetonom
    Mozda su one prve naljepnice koje su se prodavale prije sto godina bile sa ljepilom,ili one za djecu,ali ja ih vec dugo nisam susrela ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš sam maloprije vidjela na njihovoj fb stranici tvoje nokte. Crveni sa zvjezdicama ;)
      Ja nisam stavljala bazni lak, mislila sam da bi brzo spale ako bih stavila. Kako su se tebi "ponašale"? Koliko su izdržale?

      Delete
    2. Mislim da su bile na noktima oko 5,6 dana,a vjerojatno bi i duze da nisam morala skinuti radi druge manikure ;)
      Ali i to mozda ovisi o obliku noktica,otkada su mi bademasti sve mi duplo duze ostaje nego na "kockicama"' ;)

      Delete
  3. Nisam koristila naljepnice,ali sam čula za njih.Lijep je dizajn :)

    ReplyDelete
  4. Ja sam neki dan uzela naljepnice i sad čekam da mi malo nokti porastu pa da se oprobam u stavljanju :-) ove tvoje su baš krasne..

    ReplyDelete