Farmasi My Style Quick Dry Nail Enamel 508, 521, 524, 529 + GIVEAWAY - ZATVORENO

Lakovi koje vidite na fotografiji su mi nedavno ustupljeni u svrhu  recenzije od strane kozmetičke kuće Farmasi. Radi se o još jednom turskom brendu koji je do par godina unazad bio dostupan u drogerijama a sada funkcioniše na principu kataloške prodaje i mrežnog marketinga.
U svom asortimanu imaju dekorativnu i preparativnu kozmetiku, parfeme i nešto kućne hemije. Ja sam, naravno, dobila paket u skladu sa temom bloga pa ćete  u narednom periodu moći pročitati moje dojmove o lakovima i proizvodima za njegu koji su mi stigli.




My Style Quick Dry je nova kolekcija lakova, i za sada broji 35 različitih nijansi. Lakovi se nalaze u preslatkim kockastim bočicama koje sadrže 6 ml laka. Imaju odličnu široku četkicu koja uprkos tome što je minijaturna odlično radi posao. Cijena u trenutnom katalogu je 2,2 KM.


Formula i trajnost se razlikuju od nijanse do nijanse. Ja ću vam napisati o svakoj od ove četiri nijanse po nekoliko riječi kako biste stekli utisak o kvalitetu.

Farmasi My Style Quick Dry 508 je predivna roskasta nude nijansa. Jedna od onih koje su me na prvi pogled privukle kao velikog ljubitelja nude lakova. Ali, formula je zaista daleko od savršene. Prvi sloj ostavlja neke čudne praznine po noktu, kao da boja neće da se "zalijepi". Na trenutak sam pomislila da se radi o crackle laku. Drugi i treći sloj poprave stvari, ali onda od brzog sušenja iz naziva nema ništa.
Dakle, na noktima imam tri sloja i još uvijek ne izgleda idealno.
Uprkos tome, boja mi je zaista divna i svidja mi se kako izgleda u kombinaciji sa mojim tenom. Daje tzv. "mannequin hands look". Mislim da će bolje stajati djevojkama sa hladnim podtonom kože.



Farmasi My Style Quick Dry 521 mi je najdraži od ove četiri nijanse. Divna nijansa sa idealnim omjerom crvene i pink u sebi. Prava ružičasta boja koja daje izuzetno ženstven izgled noktima. Za razliku od ostalih, formula ovog laka je fantastična. Jako lijepo se maže i daje potpuno i ravnomjerno prekrivanje sa dva tanka sloja. Nažalost nije fotogeničan i boja mu je najrealnija na fotografijama na početku posta.



Farmasi My Style Quick Dry 524. Prva asocijacija - banana :). Ovaj lak mi je izgledao dosta nježniji u bočici nego što je na noktima. Dosta je gust, neravnomjerno se nanosi, i potrebna su tri sloja da bi se postigao ujednačen izgled. Preporučila bih ga djevojkama sa toplijim podtonom, jer kao što vidite meni ne stoji baš najbolje. Čini da ruke izgledaju crvenije nego što jesu.



I Farmasi My Style Quick Dry 529. Klasična baby roza boja koju, vjerujem, većina ima. Formula mu je bolja nego što je to slučaj kod žutog i nude laka, ali ne tako dobra kao kod ružičastog. Potrebna su tri tanja sloja za potpuno i ujednačeno prekrivanje.



Za kraj nešto što sam izdvojila jednoj od vas.


Lakovi koje možete osvojiti su My Style Quick Dry 516, 526, 525 i 507 i mat nadlak Matte Touch. 

Ukoliko želite učestvovati u darovanju obavezno je da:


A za dodatne bodove:
- Like i share (javno) objave na facebooku
- Pratite me na instagramu
- Pratite blog putem GFC-a

Na mail adresu bloga coloursofmynails@gmail.com pošaljite vaše ime pod kojim me pratite na facebooku, korisnička imena za instagram i GFC, i link na podijeljen post o darovanju ukoliko želite dodatne bodove. Maksimalan broj ulaza je 4. 

Nagradna igra traje do 31.10. u ponoć. Pravo učešća imaju sve punoljetne osobe iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Pobjednik će biti objavljen na facebook stranici bloga i obavješten putem maila najkasnije 7 dana od završetka nagradne igre.

Hvala na čitanju, želim vam puno sreće u nagradnoj igri, a u komentare slobodno pišite kakva su vaša iskustva sa Farmasi kozmetikom, lakovima posebno. Jeste li ih uopšte probali? Ima li neki poseban koji biste preporučili?

1 comment

  1. Lovely shades. Interesting, we have Farmasi in our country, but I did not see these polishes yet. I have to look up for them!

    ReplyDelete