Isabelle Dupont 057

Znate ono kad kupite lak da probate, ne očekujete baš mnogo, a ispostavi se da je skoro jedini kojeg nosite cijelu jednu sezonu? E meni se baš to desilo sa ovim lakom. 
Možda zato što je prava neon koralna nijansa. Sve druge su ili previše pink ili previše narandžaste. A možda i zato što mi se savršeno uklapala sa bademastim noktima, nešto tamnijom kožom na rukama nego što je inače slučaj i gomilom bijele ljetne odjeće.























































Kao što vidite, radi se o laku turskog brenda Isabelle Dupont. I mislim da je ovo 1st nail enamel nekakav naziv kolekcije, jer nisu sve bočice koje sam vidjela ovog oblika. Nijansa nema naziv. Samo broj 057. 
Cijene ovih lakova se kreću oko 1,5 do 2,00 KM (oko 1 EUR). A imaju i skupljih, takozvanih gel lakova koji su oko 4KM (2 EUR). 

Formula nažalost nije tako sjajna kao boja. Lak je prilično gust i u skladu s tim sam očekivala dobru pigmentaciju, ali to nije slučaj. Potrebna su tri deblja sloja da se dobije intenzitet boje kao u bočici i potpuna pokrivenost nokta. Završetak je nekakav tzv. rubber (nalik na gumu), polumat, ali ja sam svaki put preko njega nosila brzosušeći nadlak. Ipak više volim visoki sjaj kad su u pitanju ovakve boje, a i ko će dočekati da se ti silni slojevi osuše. 





























Svakako planiram isprobati još koju nijansu od ovog brenda, već sam vidjela par pastelnih koje bi se uskoro mogle pridružiti kolekciji.

Šta Vi mislite? Jeste li probale Isabelle Dupont lakove? Kakvi su Vaši utisci?

Hvala na čitanju.
Do sledećeg posta ;).

7 comments

  1. Nisam probala, tvoja nijansa mi je predivna :) i ako su svi tako divni definitivno ću pokušati pronaći koji primjerak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne mogu jos da sudim o kvalitetu na osnovu jedne nijanse, ali sto se tice nijansi imaju zaista predivnih. Bice ih sigurno jos na blogu :)

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. Boja je predobra! Svakako je nešto u što bih neprestano gledala. Jako volim neon lakove, a ovaj je savršen. Gdje je kupljen? :D Rado bih ga isprobala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bas je jedan od onih u koje imas potrebu stalno gledati :). Ja sam ovaj kupila u Banjaluci na Trznici, radnja koja je nekad drzala Flormar.

      Delete
  3. Nikad čula iskreno za ove lakove, ali ovaj je predivan, oči su mi ispale! :D Imaš jako lijep oblik noktiju, ja sam pokušavala s takvim, ali se ne slažemo baš.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam ih ponegdje vidjala ali ranije nisu imali izbor boja kao sada, pa me nisu ni zanimali. A i mislila sam da su kineski pa ih zaobilazila u sirokom luku :)

      Hvala za oblik. Svi kazu da mi bolje stoje kockasti, ali eto meni se trenutno ovako vise svidjaju. A i rastu kao ludi, ne pucaju i ne zapinju kao kockasti.

      Delete