Eveline sredstvo za uklanjanje zanoktica

O svojoj rutini njege ruku i noktiju, sada već davno, pisala sam na blogu Make Up Arena (klik). Ali u zadnje vrijeme se štošta promijenilo, neki novi proizvodi su uvršteni u svakodnevnu rutinu, a medju njima i proizvod iz naslova.

Moram napomenuti da do sada nisam koristila mnogo preparata slične namjene, pa i nemam neko veliko iskustvo, ali svakako vam mogu prenijeti svoje dojmove. 

Kao i ostali Eveline proizvodi za njegu noktiju, i ovo je upakovano u kartonsku ambalažu na kojoj se nalaze uputstva za upotrebu i sastojci. A unutra se pored samog proizvoda za zanoktice nalazi prospekt sa kratkim opisima svih ostalih Eveline proizvoda namijenjenih njezi noktiju.
































Proizvod se nalazi u klasičnoj bijeloj tubi u količini od 12 ml. Ima prilično širok otvor pomoću kojeg je jako teško precizno nanijeti tretman na željeno područje. Tubicu morate da pritisnete da bi proizvod izašao, a kada to uradite dobićete neujednačene količine koje zahvataju veću površinu nokatne ploče i kože nego što bi trebalo što je ujedno i jedina zamjerka koju imam.






























Upotrebljava se tako što se nanese na kožicu oko nokta, drži tridesetak sekundi a zatim drvenim štapićem kružnim pokretima otkloni višak kožice. Ja ipak držim malo duže, oko 1 minute. 
Preporučljivo je koristiti ga jednom u sedam dana, i što se toga tiče pridržavam se uputstva. Između tretmana, kožicu dodatno njegujem raznim uljima a u zadnje vrijeme Eveline Argan Elixir 8u1 uljem za nokte koje sam dobila gratis uz prozvod o kojem vam danas pišem.

Što se tiče efekta na kožicu oko noktiju, meni prilično dobro odradi posao ukoliko ga redovno koristim. Nije jako kao Afrodita sredstvo koje sam koristila prije njega, ali daje sasvim zadovoljavajuće rezultate. Nisam primjetila da mi dodatno isušuje kožu ili nokat, što je svakako još jedan plus.
Mada, mislim da bi za nekoga ko ima mnogo problema sa tvrdom i suhom kožicom oko nokta bilo preslabo. 
Da ne dužim, evo fotografije prije i poslije...



















Znam da slika prije nije baš mjerodavna i da bi bilo bolje da sam kožicu malo zapustila u svrhu recenzije, ali šta je tu je. Uživo se ipak bolje vidi efekat.

Hvala na čitanju. Do sledećeg posta...

ENG
Note to all of my readers. I decided to write in Serbian language only. It takes to much time to translate every single post in English and I am very busy lately. I guess you can still come by to take a look at my nail photos, nail art and nail polish swatches :). Thank you for your time.

5 comments

  1. Imam ovo cudo, ali ga ne koristim redovno...Jest da nemam neki problem sa zanokticama (zasad), ali nikad se ne zna...Morat cu staviti negdje na vidljivo mjesto, pa cu se sjetiti da ga koristim cesce :D

    ReplyDelete
  2. Imam ovo cudo, ali ga ne koristim redovno...Jest da nemam neki problem sa zanokticama (zasad), ali nikad se ne zna...Morat cu staviti negdje na vidljivo mjesto, pa cu se sjetiti da ga koristim cesce :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako nemas velikih problema i ne trebas ga cesto koristiti.
      Bolje stavi neko hranljivo ulje na vidljivo mjesto pa sa njim mackaj zanoktice u vidu prevencije :)

      Delete
  3. I know this brand but not this product. I use the 8 in 1 nail hardener but I am sure going to try this cuticle remover too! No problem, I totally understand that you choose to write in one language, I made a choice too...it exists google translate too! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. I wrote about 8 in 1. I' m using it for a very long time and It's really great product. Their nail care range is very popular around here, they offer good products at low prices, so I guess you can't go wrong with any of them.

      It was hard to make this change on blog, but I think it's better this way, for now. And yes, there' s google translate :)
      Thank you a lot for your feedback on this matter.

      Delete