Essence Hello Foils - 01 Hello Flashy!

Nedavno sam od kompanije Ovnak Vitez d.o.o na recenziju dobila paketić sa Essence i Catrice novitetima za jesen/zimu 2014. Naravno, svi proizvodi su namjenjeni noktima, i u narednih nekoliko postova ćete ih moći vidjeti, a ono što ću vam prvo predstaviti je Essence transfer folija 01 Hello Flashy! 

ENG: A few days ago Ovnak Vitez company sent me some Essence and Catrice products for review purposes. Of course, all the products are nail related and they are part of the autumn/winter product update for this year.  You'll see all the products in my future posts, but the first one I'm going to show you is Essence transfer foil 01 Hello Flashy!




























U pakovanju dolaze dvije rolnice folije različitog dizajna, koje su dovoljne za otprilike dva korištenja ukoliko se stavljaju na sve nokte. 
Uz foliju je potrebna i neka vrsta ljepila/ljepljivog baznog laka, tj. Transfer Solution koja se također našla u paketiću. I jedan i drugi proizvod na sebi imaju detaljno uputstvo tako da ja za ovaj post nisam planirala tutorijal, ali ukoliko smatrate da je potreban pišite mi u komentarima ;)

ENG: The jar contains two different foil rolls, which are enough for about two uses on all nails.
I also got a transfer solution, which is some kind of glue, or special sticky base coat for foils. Both products have a very detailed instructions, so I didn't plan any tutorial for this post, but if you think it would be useful write in the comments bellow ;).



Proizvođač obećava Graffiti Look, što je slično efektu ispucalog laka, i upravo tako izgleda. 
Nakon folije, neophodno je koristiti nadlak (najviše zbog ljepljive baze a i kako bi folija duže trajala), a ja sam za ovaj manikir koristila Essence Gel Look o kojem ću vam napisati koju riječ dok ga testiram još koji put. 
Ono što za sada mogu reći je da mi je ovaj manikir trajao cijelih sedam dana, a da li je to zasluga nadlaka, folije, ili nečeg trećeg, nisam sigurna :).

ENG: Foil provides graffiti effect. It's similar to the crackle nail polish look.
The transfer foil manicure requires a top coat, because of the sticky base and so the foil could last longer, so I used Essence Gel look top coat which I'm going to review when I test it a few more times. 
So far, I can say that this manicure lasted seven days on my nails. I don't know if it's top coat, foil, or something else, but I sure don't mind :).




























Bazni lak za ovaj manikir mi je bio Golden Rose Rich Color 18.

ENG: The base color for this manicure was Golden Rose Rich Color 18.

Šta Vi mislite? Jeste li koristili transfer folije? 

ENG: What do you think? Have you ever used transfer foils?

*PR Uzorak/PR Sample

10 comments

  1. aaaa skroz fora, ja još nisam stigla isprobati ali moram :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj, super je :) Uživo je još upadljivije, kao metali na noktima :)

      Delete
  2. aaaa predobro izgleda. ja sam mali seljo i sva sam se ulijepila i nisam uspjela da mi bude ovako, ali probat cu opet. izgleda da ne treba cekati ni predugo ni premalo kad se nanese onaj transfer lak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. E baš to, ni predugo, ni premalo. Ja sam pipkala prstom, pa kad vidim da nije previše ljepljivo, stavljala foliju.
      I svaki nokat sam posebno radila, tj. stavim bazu, sačekam da se osuši, zalijepim foliju, prelazim na drugi, i tako...
      Jedino što nisam dovoljno čekala da mi se osuši lak ispod, pa sam (srećom) na desnoj ruci imala poneku grešku.

      Delete
    2. e a ja sam imala folije za jaja prosli uskrs, na svjezu neku gel farbu se lijepile folije,isto ovako i bilo je diiiivnih uzoraka u tom paketicu. svu sam kucu prevrnula nigdje ih :D palo mi na pamet da bi bile divne na noktima... nista sad valja cekati april i obilazit konzum u nadi da ce ih opet biti...

      Delete
    3. Nisam vidjela folije za jaja, ali vjerujem da nisu nista losije od ovih za nokte. Folija k'o folija :D
      Ako nadjes, javi, bas me zanima da li bi moglo funkcionisati.

      Delete
  3. Meni ovo nikako nije uspjelo, a stvarno sam se držala uputstva :D Tvoj je pokušaj bas uspješan vidim i lijepo izgledaju folije preko GR laka ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni se cini uspjesan, mada bih voljela da se mogu skroz preslikati na nokat :)
      Mozda si prerano ili prekasno stavljala foliju, ne znam sta bi drugo moglo da bude.

      Delete
  4. Fora izgleda,baš je efektno :)

    ReplyDelete
  5. Wow, nisam znala da izgledaju tako lijepo! Sada ću ih možda i kupiti. Super si uradila, sviđa mi se i Golden Rose lak. :D

    ReplyDelete